Elmélet és gyakorlat egyszerre? Gyere hozzánk duális képzésre!

A duális képzés egy olyan oktatási forma, ami Európa több országában már évek óta működik. Célja, hogy a tanulók elméleti tudásukat gyakorlati tapasztalatokkal is kiegészítsék, már a tanulmányaik megkezdésének legelején: így a képzés befejésének idejére a résztvevők már meglévő munkavállalói kompetenciákkal - és készségekkel érkeznek a munkaerőpiacra.
Az E.ON Hungária 2015-ben elsőként a  Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai karával kötött együttműködési megállapodást, így 2015 szeptembertől 5 elsőéves mérnök hallgatóval indult a program vállalatunk pécsi régióközpontunkban.
2016 szeptemberétől másik két egyetemmel is megkezdjük együttműködésünket: a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karával, és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával. Így idén már összesen három E.ON telephelyen, Pécsett, Debrecenben és Székesfehérváron várjuk azokat a diákokat, akik valamelyik egyetem duális képzésére sikeresen felvételiznek.

Miért válaszd az E.ON cégcsoportot a duális képzésben? 

  • Megismerheted egy speciális energetikai szolgáltatásokat nyújtó multinacionális vállalat működését, munkakultúráját
  • A szakmai fejlődésedhez globálisan, a cégcsoport szintjén felhalmozott szakértelmet biztosítunk.
  • Lehetőséged nyílik részt venni új termékek fejlesztésében – az E.ON-nál a jövő energiáját formáljuk.
  • Lehetőséged nyílik korszerű villamosenergia-ipari technológiák, folyamatok megismerésére – mi Magyarországra hozzuk a nemzetközi energetikai újításokat.
  • Innovatív, jövőorientált munkakörnyezetet és mentori támogatást biztosítunk a képzés teljes ideje alatt
  • Mint minden munkatársunknak, a program résztvevőinek is tervezhető, személyre szabható szakmai fejlődést kínálunk.

A jelentkezés folyamata

A duális képzésre a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés során a Felvi.hu elektronikus rendszerében lehet jelentkezni. A központi felvételi eljárásban rendszerint minden évben február 15-ig kell benyújtani a jelentkezést a kiválasztott intézmény vagy intézmények megfelelő (duális képzés) szakára. A felvételhez a ponthatár-húzás során az adott szakra meghatározott pontszámot kell elérni.

A hallgatók kiválasztására egy  személyes interjún kerül majd sor, 2017. július 3. és 2017. július 7. között.
A felvételi eredményről 2017. július 10. és július 14. között fogjuk tájékoztatni a jelentkezőket.

A jelentkezéseket a dualstudyhungary@eon.com email címen várjuk, önéletrajzzal, motivációs levéllel és a kívánt képzési helyszín megjelölésével az alábbiak szerint:

Intézmény neve E.ON telephely
Debreceni Egyetem
Természettudományi és Technológiai Kar
Debrecen
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécs
Óbudai Egyetem
Alba Regia Műszaki Kar
Székesfehérvár

 

A jelentkezés határideje: 2017. május 20.

Jelentkezési feltételek

Olyan fiatal érettségizett, vagy érettségire készülők jelentkezését várjuk, akik 2017 szeptemberében felsőfokú tanulmányaikat villamosmérnök szakon, duális képzés tanrendben szeretnék megkezdeni a Pécsi Egyetemen, a Debreceni Egyetemen, vagy az Óbudai Egyetemen.

Mit jelent a dualitás a képzésben, munkavégzésben? 

A vállalat a hallgatóval hallgatói munkaszerződést köt, melyben rögzítik a járandóság, a szabadság és a cégnél eltöltendő idő mennyiségét is . A duális képzés alapelvei között a Duális Képzési Tanács rögzítette, hogy a hallgató gyakorlati ideje el kell  érje az intézményben eltöltött összes idejének legalább 80%-át. Ezt az arányt alapképzési szak esetében mind a hét félévre vonatkozóan kell értelmezni. Alapszabály továbbá, hogy két felsőoktatási intézményi szakasz után egy vállalati gyakorlati szakasznak kell következnie.  

Munkavállalóként a duális képzésben résztvevő hallgatónak havi juttatás jár, amelynek mértékét törvény szabja meg: a cégnek legkevesebb a minimálbér 15%-át kell fizetnie hetente. A havi juttatások a tanulmányi idő alatt minden hónapban járnak a hallgatónak, vagyis a főiskolai szorgalmi időszakok alatt is.

Egyéb információk

Ha az egyetemi jelentkezéshez segítségre van szükséged: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato

Ha többet szeretnél megtudni a duális képzésről, az alábbi oldalakat ajánljuk figyelmedbe:

Egyetemi nyílt napok

  • Debreceni Egyetem: 2017. január 16.
  • Pécsi Egyetem: 2017. február 03.
  • Óbudai Egyetem: 2017. január 18.

A programmal kapcsolatos kérdéseiket az alábbi elérhetőségeken várjuk:
  -  Pécs: Maza Gábor gabor.maza@eon-hungaria.com
  -  Debrecen: Markovics Zsolt zsolt.markovics@eon-hungaria.com
  -  Székesfehérvár: Palej János janos.palej@eon-hungaria.com