Két aranyérmet nyert a magyar E.ON munkavédelmi kisfilmje a vállalati filmek cannes-i versenyén

2017.09.29.

Csütörtökön rendezték meg az egyik legismertebb nemzetközi vállalati médiadíj, a Cannes Corporate Media & TV Awards díjátadó ünnepségét. Az E.ON Hungária „Első a biztonság” című filmje két aranyérmet is nyert, egyet a belső kommunikáció, egyet pedig a HR kategóriában.

A Cannes Corporate Media & TV Awards minden évben elismeri a világ legjobb vállalati filmjeit, illetve online média- és televíziós termékeit az egyik legfontosabb filmcentrumban, a franciaországi Cannes városában. Ez az egyetlen fesztivál, melyet vállalati filmek számára rendeznek Cannes-ban, ahol minden évben a világ egyik leghíresebb játékfilm fesztiváljára is sor kerül.

Az E.ON Hungária megbízásából a McCann lead ügynökség által készített filmet két kategóriában is jelölték, és egyedüli filmként két kategóriáan is díjat nyert, méghozzá mindkettőben aranyat,  2017. szeptember 28-án este tartott díjátadó ünnepségen Cannes-ban.

A film az E.ON egy korábban Nyugat-Magyarországon dolgozó munkatársáról szól, aki nyaktól lefelé lebénult egy baleset következtében, és csak két és fél éves kórházi rehabilitáció után térhetett haza családjához tavaly novemberben. A balesetét feldolgozó filmet az E.ON valamennyi munkatársának levetítettek idén márciusban, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló balesetek, mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy kollégáinkat csak az érzelmeiken keresztül lehet igazán megérinteni.

A hírről a magyar sajtó is beszámolt, az Index cikke itt olvasható.