Az E.ON nyerte a Budapest Energy Summit „Az Év CSR projektje” díját

2016.12.07.

2016. december 5-én a Budapest Energy Summit rangos nemzetközi zsűrije az E.ON Hungáriának ítélte  az Év Energetikai Vállalati Felelősségvállalási Projektje díjat. A djat Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja vehette át.

Az idén először megrendezésre kerülő Budapest Energy Summit keretein belül a szervezők több kategóriában hirdettek pályázatot, melynek díjait december 5-én adták át. A díjazottak között van az E.ON Hungária csoport is, melynek Mésztelepi rehabilitációs programja nyerte az Év Energetikai Vállalati Felelősségvállalási Projektje díjat. A győzteseket egy szakmai, nemzetközi zsűri választotta ki, melynek tagjai Kaderják Péter (Regionális Energiagazdasági Kutató Központ), Danks Emese (UNICEF), David Buchan (Oxford Energy Institute), Michael LaBelle (CEU) és Konrad Wetzker (Corvinus Egyetem).

A tatabányai Mésztelepen 2013-ra az illegális áramvételezés mértéke elérte a 90 százalékot, a halmozottan hátrányos helyzetű fogyasztók több mint felénél jelentős hátralékok halmozódtak fel, és nem mutatkozott semmi jel arra, hogy bármitől javulhatnának a viszonyok. Helyi áramszolgáltatóként az E.ON Hungária csoportnak kellett szembenéznie ezzel a rendészeti eszközökkel már nem megoldható helyzettel, hiszen  a  szabálytalan vételezés, az emberélet veszélyeztetésével is járó áramlopás elleni fellépés mindig csak rövidtávon volt eredményes.

A helyzet megoldására a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az E.ON Hungária csoport és Tatabánya Város Önkormányzata három éve egy teljes körű rehabilitációs programot indított a telepen, és ennek köszönhetően a tatabányai Mésztelepen mára megszűntek az áramlopások. A telepen komfort nélküli ingatlanokban élő 600  család, folyamatos szociális és szakmai támogatás mellett, megtanult a pénzével gazdálkodni, és megtanult fenntarthatóan gazdálkodni az árammal.

„Három év sokrétű, összehangolt, türelmes munkájának eredményét díjazta a zsűri. A Mésztelepen megszűnt az áramlopás, a háztartások felelősen és tudatosan gazdálkodnak az energiával. Példaértékű összefogással sikerült fenntarthatóan rendeznünk az itt élő ügyfeleink helyzetét, ami azt bizonyítja, hogy kellő elszántsággal a teljesen kilátástalannak tűnő helyzetekre is van megoldás. Ezúton is nagyon köszönöm a projekt megvalósításában részt vevő E.ON-munkatársak és vezetők kitartó és áldozatos munkáját, ami nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre” – fogalmazott a díj átvétele után Jamniczky Zsolt.

További díjazottak:

• Az Év Energetikai Vezetője: Jan Springl, EP Energy, alelnök
  • Az Év Fiatal Energetikai Vezetője: Lencsés Gergő, GE Power Veresegyháza, vezérigazgató
  • Az Év Női Energetikai Vezetője: Pillár Éva, E2 Hungary Zrt., energiabeszerzési igazgató
  • Az Év Innovációs Projektje: MAVIR műfészek program

A Mésztelep rehabilitációs programot bemutató videó megtekintéséhez kattintson ide!