Munkatársai rendkívüli kezdeményezése mellé állt az E.ON csoport: 1 millió forintos adomány a jégkár sújtotta szatmári településnek

2016.12.09.

Munkatársainak belső rendkívüli kezdeményezésére indított adománygyűjtést az E.ON csoport a jégeső által megrongált, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések házainak felújítására. A kollégák által felajánlott és a vállalat által kiegészített, összesen 1 millió forint értékű pénzadományt ma adták át Nyíregyházán az egyik érintett település, Rozsály község polgár-mesterének, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja jelenlétében.

„Nagyon nehéz helyzetbe kerültek településünk olyan lakói, akiknek e nélkül is küzdelmesek a mindennapjai a puszta megélhetésért. Minden segítség számít, a családok nevében is tolmácsolom a köszönetünket és a hálánkat a vállalatnak és jó szándékú, segítőkész munkatársainak egyaránt.” – mondta Sztolyka Zoltán, Rozsály polgármestere a mai napon tartott ünnepélyes eseményen Nyíregyházán, miután Kozma Péter kormánymegbízott jelenlét-ében átvette az E.ON-t képviselő Pántya Attilától az 1 millió forintos pénzadományt szimbolizáló csekket.

Nyáron dió méretű, helyenként tojás nagyságú jégdarabok zúdultak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településére. Az egyik leginkább érintett községben, Rozsályon a lakóházak 85 százaléka sérült meg a hirtelen jött viharban, itt és a térség nehéz sorsú kistelepülésein összesen több mint hétszáz, főként palatetős ház rongálódott meg. A tetőket átlyuggatta a jégeső, egyes ingatlanok tetőszerkezetét szinte teljesen szétverte a vihar. A biztosítással többnyire nem rendelkező, rászoruló emberek fóliával fedett házakban várták a telet.

A Nyíregyházi Áramhálózati Üzem munkatársai ezt látva összefogtak, és úgy döntöttek, hogy saját lehetőségeik szerint megpróbálnak segítséget nyújtani az ott lakó, nehéz helyzetbe került embereknek. Annak érdekében, hogy tovább növeljék a lehetséges támogatási összeget és az adományozók körét, vezetői támogatást kértek és kaptak az adománygyűjtés kibővítésére a teljes E.ON csoporton belül.

„A társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség támogatása vállalati kultúránk szerves része, olyan érték, ami minden cselekedetünket áthatja. Örülünk, amikor lehetőségünk van egy belülről jövő, munkatársainktól érkező kezdeményezés mellé állni és felelős vállalatként a környezetünket segíteni. Bízunk benne, hogy a rászoruló családoknak hatékony és gyors segítséget jelent adományunk.” – hangsúlyozta Pántya Attila, az E.ON   Tiszántúli Áramhálózati Zrt. Nyíregyházi Üzemének vezetője.

„Ilyen váratlan természeti események esetén természetesen a kormányzati szervek elsődleges felelőssége a segítségnyújtás a kárfelmérés és kárenyhítés terén, de a magánszemélyek, civil szervezetek és vállalatok összefogása kivételesen sokat jelent a problémák hatékony megoldásában. Értékeljük, és külön köszönjük az E.ON felelős vállalati hozzáállását és adományát.” – emelte ki Kozma Péter, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja.