E.ON kultúrmisszió: művészet és tudomány találkozását támogatja a vállalat

2017.03.06.

Kortárs festményeket ajándékozott az Andrássy Egyetem számára az E.ON és a B. Braun vállalat támogatása révén a Magyarországi Német Művészeti Alap. Az Art Market Budapest nemzetközi kiállítás műtárgyaiból vásárolt festményeket az Alap, a Német Nagykövetség és a támogató vállalatok ünnepélyes adományozási esemény keretében adták át az egyetem Tükör-termében.

Az E.ON elkötelezett támogatója a kultúrának, kiemelt figyelemmel kezeli a jövő feltörekvő tehetségeit. A vállalat több művészeti ösztöndíjat hozott létre fiatalok számára, együttműködik az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásárral és tavaly óta a budapesti Német Nagykövetség védnökségével létrehozott Magyarországi Német Művészeti Alap programját is támogatja.

Idén a támogatók a 2001-ben alapított Andrássy Egyetemet választották ki kedvezményezettként. Az ünnepélyes átadónak az egyetem történelmi épülete, a Festetics Palota Tükör-terme adott otthont.

Öröm, hogy fiatal német művészek munkái egy kultúra iránt elkötelezett egyetem falai között találják meg helyüket, és hogy a diákok, látogatók szabad programok keretében a művészet által töltődhetnek fel.” – hangsúlyozta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Zrt. marketing kommunikációs vezetője az átadó eseményen.

A Magyarországi Német Művészeti Alap adománya révén olyan fiatal külföldi művészek munkái láthatóak majd az egyetemen, mint Andreas Blank, Ralph Ali Eckert, Marion Eichmann, Ruprecht von Kaufmann, valamint Andreas Wengel.