Üzemzavar esetén

Ha nincs gáz, vagy nem világít a lámpa...

Tisztelt Ügyfelünk!

Célunk, hogy folyamatos szolgáltatást nyújtsunk Önnek, de időről időre előfordulhatnak hálózatunkon üzemzavarok, melyek szolgáltatásunk szüneteléséhez vezethetnek.

A szélsőséges időjárás, egy rossz helyen, vagy szabálytalanul dolgozó földmunkagép, egy technikai probléma, vagy a vandalizmus bármikor okozhat váratlan üzemzavart.
Ezek az üzemzavarok lehetnek rövid idejűek, amikor például a nem megfelelően gondozott fák ágai a szélben hozzáérnek az elektromos vezetékhez, de lehetnek hosszabb idejűek is, amikor például egy földmunkagép átvág egy gázvezetéket, a rádőlő fa súlya alatt elszakad az elektromos vezeték, a tapadó hó súlya és a viharos széllökések miatt kidől egy villanyoszlop, vagy tolvajok ellopják vezetékeink, berendezéseink egy-egy darabját.

Tudjuk, hogy nagyon zavaró, ha szünetel a szolgáltatásunk, főként, ha ez az üzemszünet hosszabb ideig tart. Sajnos előfordul, hogy például egy szélsőséges időjárási helyzet okozta üzemzavar elhárítása órákig vagy esetenként napokig is eltart.
Bármi is okozza hálózatainkon az üzemzavart, mi mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsuk szolgáltatásunkat.

Az elektromos vezetékek javítási munkái során előbb a nagy-és középfeszültségű hibákat javítjuk, mert azzal egyszerre több fogyasztó ellátását tudjuk helyreállítani, ezt követően foglalkozunk a kevesebb számú fogyasztót érintő hibákkal.
A hibahelyek behatárolásához központunkból azonnal kapcsolásokat végzünk távműködtetésű berendezéseinkkel, így perceken belül jelentősen csökkenteni tudjuk az üzemzavarban érintett ügyfeleink számát. Ilyenkor néhány percen belül váltakozva hol van áramszolgáltatás, hol nincs, ez a kapcsolásokból adódó természetes jelenség.
Azokat a hibahelyeket, melyeket a fenti módon nem tudunk pontosan behatárolni, kollégáink helyszíni bejárással keresik meg, ami a körülményektől (időjárás, terepviszonyok) függően időigényes feladat lehet.

Mi a teendő ...

Oldalainkon információt adunk, hogy hol jelentheti be az Ön által tapasztalt üzemzavart, és hasznos tanácsokat is adunk.

Aktuális információk

E menüpont akkor aktív, ha szolgáltatási területünkön valahol nagyobb kiterjedésű üzemzavar történik a gáz- vagy villamosenergia-szolgáltatásban.