Szponzoráció

Szponzorációs tevékenységAz E.ON Hungária vállalatcsoport – lehetőségeihez mérten - évről-évre felvállalja a magyar társadalmi, sport- és kulturális élet mecénásának szerepét. A támogatásokról és szponzorációs együttműködésekről szigorú elvek és szabályok mentén döntünk, amelyeket az E.ON nemzetközi csoport irányelvei, valamint a magyarországi igények és anyagi lehetőségeink alakítottak ki. Együttműködéseinkben – többek között a jelen gazdasági helyzet szabta keretek miatt – előnyben részesítjük a hosszú távú, több éve sikeresen működő partnerségeket. Ezekről a baloldali menüpontban tájékozódhat.

Emellett időről-időre lehetőségünk nyílik néhány újabb partnerség elindítására. A vállaltcsoportunkhoz beérkező megkeresésekről kéthavonta egy több lépcsős, külső szakértőkből és vállalati döntéshozókból álló szponzorációs bizottság dönt.

A pályázatok benyújtásának nincs formai követelménye, kérjük, a szponzor@eon.hu e-mail címre röviden írja meg a program tartalmát, célját, tervezett költségvetését, célcsoportját, a program tervezett elérését.

Minden a szponzor@eon.hu e-mail címre benyújtott pályázatot feldolgozunk, és az E.ON CR stratégájában megfogalmazott szempontok alapján döntünk arról, hogy a pályázatot továbbítjuk-e a külső bírálói szakértői fórumnak - ezt a szerepet a civil szervezet egyik legjobb ismerője a Magyar Adományozói Forum látja el .
A Magyar Adományozói Fórum szakértői felveszik a kapcsolatot a pályázókkal és egy adatlap kitöltésére kérik őket.  A határidőre visszaküldött adatlapok információi alapján készítik elő az úgynevezett javaslati listájukat, melyből az E.ON vezetőiből álló Adományozási Bizottság választja ki a támogatandó kezdeményezéseket, civil szervezeteket.

2017 ötödik ciklusában támogatást nyert szervezetek:

BME Management Szakkollégium

ESET’17 egyetemi esettanulmány verseny

A szervezet régóta működő hiteles egyesület, mely lehetővé teszi tagjai és a térség mérnök és közgazdász hallgatói számára – közel 200 fiatal számára – a menedzsment- és vezetői ismeretek átlagon felüli elsajátítását és ezeknek gyakorlatban, projektjeinkben való alkalmazásával a tapasztalatszerzést.

Támogatás: 200.000 Ft

Együtt a Kémes Körzet Gyermekeiért Alapítvány

„Hozd magad formába”– általános iskolások képességfejlesztése - önismeret, pályaorientáció, egészség témában

Az alapítvány célja a körzetében élő gyermekek és fiatalok egyéni és közösségi aktivitásának támogatása, az érdekükben cselekedni kívánók összefogása, a lehetőségek felkutatása, amelyek segítségével a képességfejlesztési célok sikeresen teljesíthetőek.

Támogatás: 400.000 Ft

Bakonypéterdért Alapítvány

Péterdi Jótékonysági Családi- és Sport nap - I. Péterdi Terepfutó-, Akadályverseny

A 60-80 fős verseny kitűzött célja rászoruló családok támogatása, idősek életének megsegítése, továbbá, hogy a falu a fiatalok számára is élhető maradjon, melyet különböző közösségi rendezvények megvalósításával szeretnének elérni.

Támogatás: 55.000 Ft

Amennyiben az általunk támogatott területek ismeretében úgy gondolja, az Ön által ajánlott együttműködés számot tarthat érdeklődésünkre, kérjük, küldje el programja leírását a szponzor@eon.hu email címre.

2017-ben összesen hat pályázati időszakot írunk ki. A pályázati határidőig beérkező  szponzor igényeket feldolgozzuk, és az E.ON CR stratégiája által támogatható célokat megfogalmazó pályázatokat tovább küldjük az E.ON Adományozási Bizottságának. Az egy projektre eső támogatási összeg felső határa 1.500.000 Ft.
Újrapályázó jelentkező esetén a támogatás folytonossága nem biztosított, minden esetben önállóan kerül megítélésre a beküldött pályázat.

A 2017. évi pályázati ciklus határidők:
     - 2016. december 31.
     - 2017. február 15.
     - 2017. április 11.
     - 2017. június 13.
     - 2017. augusztus 15.
     - 2017. október 10.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a pályázati határidőt követően a 5-6 hét szükséges a teljes körű  bírálatra, a támogatandó projektek kiválasztására. Ezért olyan témákkal pályázzanak, melyek megvalósulása a fenti pályázati időszakot követően lesz esedékes.


Az E.ON támogatási csapata