Szponzoráció

Szponzorációs tevékenységAz E.ON Hungária vállalatcsoport – lehetőségeihez mérten - évről-évre felvállalja a magyar társadalmi, sport- és kulturális élet mecénásának szerepét. A támogatásokról és szponzorációs együttműködésekről szigorú elvek és szabályok mentén döntünk, amelyeket az E.ON nemzetközi csoport irányelvei, valamint a magyarországi igények és anyagi lehetőségeink alakítottak ki. Együttműködéseinkben – többek között a jelen gazdasági helyzet szabta keretek miatt – előnyben részesítjük a hosszú távú, több éve sikeresen működő partnerségeket. Ezekről a baloldali menüpontban tájékozódhat.

Emellett időről-időre lehetőségünk nyílik néhány újabb partnerség elindítására. A vállaltcsoportunkhoz beérkező megkeresésekről negyedévente egy több lépcsős, külső szakértőkből és vállalati döntéshozókból álló szponzorációs bizottság dönt.
Minden a szponzor@eon.hu e-mail címre benyújtott pályázatot feldolgozunk, és az E.ON CR stratégájában megfogalmazott szempontok alapján döntünk arról, hogy a pályázatot továbbítjuk-e a külső bírálói szakértői fórumnak - ezt a szerepet a civil szervezet egyik legjobb ismerője a Magyar Adományozói Forum látja el .
A Magyar Adományozói Fórum szakértői felveszik a kapcsolatot a pályázókkal és egy adatlap kitöltésére kérik őket.  A határidőre visszaküldött adatlapok információi alapján készítik elő az úgynevezett javaslati listájukat, melyből az E.ON vezetőiből álló Adományozási Bizottság választja ki a támogatandó kezdeményezéseket, civil szervezeteket.

2017 második ciklusában támogatást nyert szervezetek:

 • Kamasztér Alapítvány - Játszva Tanulj Tehetségfejlesztő Tábor
  Az Alapítvány alaptevékenysége a játékon keresztüli készség és képesség fejlesztés valamint a tehetséggondozás.  A Játszva Tanulj Tehetségfejlesztő Tábor a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő - öt településen, Budapesten és Pest megyében - tehetséges gyermekeket, fiatalokat célozza meg, vonja be.
  Támogatás: 300.000 Ft
 • Studium General Alapítvány – Nyári Tábor
  Felvételi felkészítő tábor hátrányos helyzetű gyerekek számára, mely során több mint 100 hátrányos helyzetű diákot készítenek fel az érettségire. A felsőoktatásba való bekerülés az életminőség javulásának a lehetőségét hordozza magában, amihez a szervezet közvetlenül hozzájárul.
  Támogatás: 500.000 Ft
 • Keszthelyi Kilométerek Egyesület – Gyermek futóverseny
  Az Egyesület alapvető célja a tömegsport fellendítése és a futás, mint sporttevékenység minél szélesebb körben való népszerűsítése, gyermekek bevonásával, számukra külön futam indításával.
  Támogatás: 300.000 Ft
 • Mentor Alapítvány – Nyári tábor
  Halmozottan hátrányos helyzetű, sérült, fogyatékkal élő és ép intellektusú fiatalok nyári esélyteremtő integrált ingyenes tábora.
  Támogatás: 400.000 Ft
 • Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány – Művészetterápiás foglalkozás
  Az értelmi fogyatékos gyermekek és felnőttek fotográfián alapuló művészetterápiája, környezetvédelmi nevelése.
  Támogatás: 700.000 Ft
 • Kék Lovagok Rendészeti Motoros Klubja/Közhasznú Egyesület Magyarország
  Hátrányos helyzetű gyerekek, családok, árván vagy félárván maradt gyerekek, illetve tartós betegségben szenvedő gyerekek támogatása, éven keresztüli segítése.
  Támogatás: 300.000 Ft

Amennyiben az általunk támogatott területek ismeretében úgy gondolja, az Ön által ajánlott együttműködés számot tarthat érdeklődésünkre, kérjük, küldje el programja leírását a szponzor@eon.hu email címre.

2017-ben összesen hat pályázati időszakot írunk ki. A pályázati határidőig beérkező  szponzor igényeket feldolgozzuk, és az E.ON CR stratégiája által támogatható célokat megfogalmazó pályázatokat tovább küldjük az E.ON Adományozási Bizottságának. Az egy projektre eső támogatási összeg felső határa 1.500.000 Ft.
Újrapályázó jelentkező esetén a támogatás folytonossága nem biztosított, minden esetben önállóan kerül megítélésre a beküldött pályázat.

A 2017. évi pályázati ciklus határidők:
     - 2016. december 31.
     - 2017. február 15.
     - 2017. április 11.
     - 2017. június 13.
     - 2017. augusztus 15.
     - 2017. október 10.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a pályázati határidőt követően a 5-6 hét szükséges a teljes körű  bírálatra, a támogatandó projektek kiválasztására. Ezért olyan témákkal pályázzanak, melyek megvalósulása a fenti pályázati időszakot követően lesz esedékes.


Az E.ON támogatási csapata