Az E.ON márka

Az E.ON márkanév 2000 júniusában született meg Németországban, két meghatározó szolgáltató cég fúziójával. Ekkor jött létre az E.ON vállalatcsoport, amely mára a világ legnagyobb befektetői kézben lévő energiavállalata, egyben Európa vezető energiamárkája.

Az új vállalatcsoport olyan márkanevet keresett, ami nemcsak a vállalat, hanem részvényei és termékei azonosítására is alkalmas volt. Az új név a már meglevő hagyományos energiaipari cégnevektől eltérően egy erőt, dinamizmust és szimpátiát egyaránt sugárzó, modern márkanevet tükröz, amely létrehozásakor megfelelt a jövendőbeli cégcsoport célkitűzéseinek és törekvéseinek.

Az E.ON márkanév 2004-ben jelent meg Magyarországon, amikor is a magyarországi vállalatcsoporthoz tartozó három áramszolgáltató cég felvette az E.ON nevet. Ezt követően 2007-ben a két gázszolgáltató társaság neve változott meg. 2011 elejétől pedig a jogszabályok megváltozása miatt az E.ON öt hálózati társasága, valamint az E.ON Hálózati Szolgáltató Kft. nemcsak nevében, de megjelenésben is megkülönböztethető az E.ON többi társaságától: a megszokott E.ON logó helyett ugyanis ezek a társaságok már az „E.ON Hálózat” logót használják.

Az E.ON 2000. évi megalakulása óta nagy és jól teljesítő energiavállalatként vált ismertté szerte a világon. Az ügyfelek megfizethető árakat, megbízhatóságot és bizonyos fokú gondoskodást is várnak a márkától. A részvényesek szemében a siker, a teljesítmény és a hatékonyság a legfontosabb. A nyilvánosság arra figyel, hogy a márka mennyire veszi komolyan a társadalmi felelősséget, és milyen megoldásokkal gondoskodik a jövő energiaellátásáról. A munkatársak pedig megbízható és stabil munkaadóra vágynak, aki lehetőséget biztosít számukra a szakmai fejlődéshez. Ezeket a célokat mind össze kell egyeztetni egymással.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy versenytársainktól könnyen megkülönböztethető kommunikációt folytassunk. Célunk az átlátható kommunikáció fenntartása, melynek segítségével a fogyasztók még közelebb kerülnek szolgáltatójukhoz.

Márkánk a célcsoportok által mindenütt legfontosabbnak tartott szempontokon alapul: kedvező ár–értek arány, kiváló ügyfélszolgálat, energetikai szakértelem, felelősségteljes magatartás minden tevékenységi körben, jövőorientáltság az energiaellátás hosszú tavú biztosítására. Az E.ON márka és reputáció arra épül, hogy nyitottan, partnerként közelítünk minden célcsoporthoz, és tisztességes, emberi értékeken alapuló viszonyt ápolunk velük.